tirsdag 8. juni 2010

Kjempegod rabarbrapai




(Foto: NRK, puls)

Når våren kommer er det mange som kribler i fingrene etter å kunne gå ut i hagen og hente grønnsaker, frukt og bær til matlagingen. Rabarbra er den første grønnsaken som dukker opp, og som kan brukes til å trylle fram deilige sommerretter. 

Rabarbra vokser fort. Det er smart å bruke av den hele tiden slik at det stadig kommer ny frisk rabarbra. Det beste er å vri / dra stilkene av planten. Blomsterstenglene bør kuttes av tidlig, for at planten ikke skal bruke for mye av næringen på å blomstre.

Det sies om Rabarbra at den ikke skal benyttes etter St. Hans, men det er en sannhet med modifikasjoner. Jo eldre stilkene blir, desto mer syre inneholder de. Det er derfor det mange steder står at det ikke er anbefalt å bruke av planten etter midtsommer. Hvis du derimot høster av planten før St. Hans, vil de nye stilkene som kommer inneholde mindre syre. De nye stilkene kan høstes utover sommeren.

Her er oppskriften på en kjempegod rabarbrapai:

Smuldredeig:
250 gr hvetemel
125 gr margarin/smør
125 gr sukker
1 egg
1 ts bakepulver

Alt det tørre blandes. Smøret smuldres i. Egget has i til slutt. Kna deigen sammen til en fast deig.

Fyll:
5 dl rabarbra oppkuttet i biter
1-2 dl sukker
1 ss potetmel

Sukker og potetmel blandet og rabarbraen røres inn.

Kle en paiform med smuldredeigen. Fyllet has oppå.
Stekes midt i ovnen ved 200 grader i ca 30 minutter.

Serveres med vaniljeis eller krem.

Nam nam....NYT!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar til meg:)
"Gode ord er bedre enn gull"

Related Posts with Thumbnails