tirsdag 8. juni 2010

Pavlova Marengskake

Denne kaken er garantert en suksess. Med sesongens bær eller frukt er den et syn for øyet.

Marengsbunn:
6 eggehviter
2 ts hvitvinseddik
4 dl sukker
1 ss maizenna
1 ts vaniljesukker

Visp eggehvitene stive. Ha i eddiken mens du visper. Bland det tørre, og tilsett litt etter litt mens du visper. Tøm massen ut på en bakepairkledd stekeplate. Form enten sirkel, eller rektangel.

Forvarm ovnen til 250 grader. Varmen senkes til 100 grader når bunnen settes inn. Stekes i 1 time og 20 minutter nederst i ovnen, til bunnen har fått gyllen farge. Bunnen avkjøles på rist.

FYLL:
3 dl kremfølte
1 ss sukker
3 dl ferdig vaniljekrem
3 ss sitronsaft
Bær og frukt etter smak
Grovhakkete hasselnøtter og kokesjokolade

Bunnen fylles like før servering. Visp fløten og bland inn vaniljekrem. Smak til med sitron. Fordel kremen på bunnen, og ha på rikelig med bær/frukt.

Jeg bruker i tillegg å strø med grovhakkete hasselnøtter og kokesjokolade.

En skikkelig kaloribombe, men himmelsk god:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar til meg:)
"Gode ord er bedre enn gull"

Related Posts with Thumbnails