Til lykke med julen alle sammen!
Nå i disse juletider kan det fort bli mye fet og mettende mat, med dertil desserter av de søteste slag.
Jeg bruker å lage denne nydeligte bærkaken som et alternativ til dessert. Kaken heter Budapestrull, og inneholder blåbær. Den er utrolig god - og til tross for at den inneholder en del sukker, er den ikke så søt på smaken. Tror blåbærene utjevner søtsmaken...:)
BUDAPESTRULL:
Bunn:
6 eggehviter
3 dl sukker
1 pk vaniljesaus u/koking
(NB! Kun pulver, skal ikke blandes med væske!!)
100 gram hasselnøtter
2 pk mandelspon
Eggehvitene stivpiskes. Sukkeret has i.Vaniljesauspulveret tilsettes.
Blandingen has i en langpanne kledd med bakepapir.
Grovhakkete hasselnøtter og mandelspon strøs oppå.
Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 15-20 minutter.
Kakebunnen avkjøles litt før den vendes. Bruk en langpanne med et
kjøkkenhåndkle oppå. Legg denne langpannen over kakebunnen, og vend.
Nå vil bunnen med hasselnøtter og mandelspon vende ned.
Dra forsiktig kakebunnen og kjøkkenhåndkleet over fra langpannen og ned
på benkeplaten. Kjøkkenhåndkleet vender ned mot benkeplaten.
Mens kakebunnen ennå er lunken has fyllet på.
Pisk en pk fløte til krem, som igjen blandes med blåbær. Velg mengde ut i fra hvor
mye blåbærsmak du ønsker.
Fyllet has på hele kakebunnen. Bunnen skal nå rulles sammen. Bruk kjøkkenhåndkleet som
hjelp mens du ruller kaken. Husk å få skøten på undersiden. Rullekaken
has forsiktig over på et kakefat.
Vel bekomme!
Nam,nam, denna har svigers brukt og laga :)
SvarSlettHa ei fortsatt god jul :)
Hei vennen!
SvarSlettHåper dere har hatt en fantastisk julefeiring til nå, og at dere har kost dere maks!
Jeg setter utrolig stor pris på deg og bloggen din!
Ha noen fortsatt fantastiske dager!
juleklemmer
Nam, det så godt ut!:)
SvarSlettHåper du får en flott feiring i kveld, og ikke minst et godt nytt år.
Ønsker deg alt godt for året som kommer, gleder meg til å følge deg videre!
Hilsen fra Lene:)
Kan denne lages og fylles dagen før bruk?
SvarSlett