søndag 11. desember 2011

På forskudd - Lussekatter

Kan ikke si at det er så ofte jeg føler at jeg er på forskudd nå om dagen - men i dag derimot, ja da er jeg hele 2 dager på forskudd - med å lage lussekatter. Tirsdag den 13.desember, på selveste Luciadagen, er familiekalenderen allerede fullbooket, så det blir ikke tid til å lage Lussekatter:) Det er vel lov til å være på forskudd av og til, eller?

 Oppskriften er fra en gammel utgave av matbladet "MAISON - Mat & Vin"
 Ikke alltid like lett å få til en perfekt snurr.....

 I oppskriften står det at Lussekattene skal stekes i 15 min på 250 grader. 
Dette er alt for lang tid i min ovn. 8-9 minutter holdt for mine Lussekatter.

Ett lass med rundstykker ble det også tid til å bake. I går bakte jeg bl.a. 12 stk brød, 
så nå begynner fryseren å fylles opp av gjærbakst:)

Har planer om å lage noe kakebunner som jeg skal fryse. Er det noe som har gode tips til hvordan man kan fryse kakebunner? Hvordan holder de seg pene? I aluminiumsfolie, 
eller annen emballasje?

Tusen takk for hyggelige kommentarer her hos meg! Setter stor pris på at dere tar dere tid til å legge igjen noen ord:)
Fortsatt GOD SØNDAG!

3 kommentarer:

  1. Det er en deilig følelse å være litt på forskudd av & til, hverdagen er stressende nok som den er den.. :) Skulle bare ønske at jeg var litt flinkere til å være på forskudd, for som regel henger jeg laaangt etter, hehe..
    Når jeg fryser kaker bruker jeg som regel bokser, men det er sikkert mange andre måter å gjøre det på også. Ønsker deg en fin 3.søndag i advent :)

    SvarSlett
  2. Kjenner nesten gjærbakstlukta helt hit ;) Det er alltid kjærkomment å ha slike i frysen . Jeg bruker å pakke dem inn i "gladpakk", hvis kakebunnen er for stor for frysepose. Det går også ann å legge den på ei pappskive, slik at den holder fasongen.

    Kos deg i kveld :)
    Klem fra Janne

    SvarSlett
  3. Det er godt å være på forskudd...hadde også tenkt å bake lussekatter...elsker safran...men er som regel alene om det...iallefall i "heimen". Heldige deg som har så mye godt i fryseren allerede.

    Nyt den ubrukte uken
    Klem fra Kristin

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar til meg:)
"Gode ord er bedre enn gull"

Related Posts with Thumbnails