lørdag 11. februar 2012

Prosjekt magnet/kritt - tavle

Inne hos Carinahjemmet så jeg denne kule tavla. Jeg har lenge hatt lyst til å lage en kritt-tavle til junior og lillefrøken, men jeg har aldri helt kommet i gang. MEN etter å ha lest innlegget til Carina, kjente jeg inspirasjonen komme krypende - så nå er jeg i gang! På OBS Bygg kjøpte jeg en finerplate (av den tynne sorten) som ble kappet i målene 122x122 cm (siden alle veggene her hos oss er i panel, kan jeg desverre ikke male rett på veggen slik som Carina har gjort). Hos Flügger Fargehandel fikk jeg god veiledning i fremgangsmåten for å lage en magnet/kritt - tavle. Følgende skal gjøres: Platen skal først grunnes, deretter 3 strøk med magnetmaling, pusses med fint sandpapir, og tilslutt skal det males 2 strøk med tavlemaling. Sålang har jeg hatt på grunning og 2 strøk med magnetmaling. Spennende dette her:)


En liten boks med magnetmaling rekker til ca 3m2. Fant fort ut at det gikk ganske mye magnetmaling pr strøk, så jeg malte kun litt over halvparten av plata. Trenger jo ikke være magnet på hele plata - blir nok en del tegning med kritt også:) Håper å bli ferdig slik at tavlen kan henges opp i morgen kveld.


Så til et lite rop om hjelp! Har ordnet meg med Facebook- side for bloggen min. Skulle gjerne ha fått en rubrikk (gadget) på bloggen min som viser til Facebook- siden min + en "liker" knapp, men jeg finner ingen gadget under utformingen som lar meg gjøre dette - noen som vet hvordan jeg får dette til? Mulig det styres via Facebook?

God lørdagskveld, 
og god MORSDAGSFEIRING i morgen!

2 kommentarer:

 1. Dette var et spennende prosjekt...gleder meg til å se ferdig resultat...du var lur som bare tok magnetmaling på halve "tavla", kan vel tenke meg at sånn maling er dyr også. Prøver for tiden å få tak i ei ordentlig tavle, ei sånn gammel...er spent på om jeg lykkes...time will show...
  Kan ikke hjelpe deg med FB, da jeg ikke er medlem der.
  Fortsatt god lørdagskveld.
  Klem fra Kristin

  SvarSlett
 2. Hei hei, dette blir sikkert kjempebra :-)) Jeg også har tenkt på slik maling. Har tavle på kjøkkenet hvor vi skriver med kritt. Kjekt det også ja. Synes det er koselig å skrive meny og kidsa tegner og kose seg! Ha en flott søndag :-) Mvh Anita

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar til meg:)
"Gode ord er bedre enn gull"

Related Posts with Thumbnails