lørdag 12. januar 2013

Forskerspire

Blir litt vel lenge mellom hvert innlegg - tror jammen meg må begynne med å ønske dere alle samme
GODT NYTTÅR! Himmel og hav hvor fort tiden går.....


Mitt første innlegg i 2013 omhandler familiens forskerspire. I tillegg til fotball og ski har junior noen andre interesser som ikke 8-åringer flest har: metalldetektor, mikroskop og steiner/krystaller. Helt supert synes vi da - dette har han selv kommet over, vi foreldre har ikke vært pådrivere i det hele tatt:) En av fjorårets "høydare" var metalldetektoren som han fikk i busdagsgave. Har vært på flere skattejakter med metalldetektoren, og jeg kan love at her i heimen har vi nok flere rustne spiker og bolter enn det som ellers fins i norske hjem.

I løpet av sommeren og høsten har vi vært på intens jakt etter fine steiner og krystaller. Hos bestemor og bestfar i nord er det et mekka i forhold til å finne svovelkis. Mange steiner har fått nytt hjem her hos oss. Noen har imidlertid fått husly ute i uthuset, da de dessverre endte opp i kategorien gråstein, og ikke "kråkesølv" som junior iherdig prøvde å overbevise oss om:)


Jula ble superduper da det viset seg at et mikroskop lå under juletreet. Et snasent mikroskop som passer perfekt til en 8-åring. Dere kan tro at vi har undersøkt litt av hvert: bestefar sitt skjegg, barnål fra juletreet, avklippet negl, hårstrå, lodott, fluer m.m. Det var ikke fritt for "uanstendige" forsalg på hva vi kunne legge på objektglasset:)

Både mikroskopet og metalldetektoren er kjøpt på nettet. De har vesentlig bedre kvalitet enn de som fås kjøpt på lekebutikker.

 Har du barn som har andre spennende interesser enn idrett? 
1 kommentar:

  1. Godt nytt år :)Og takk :) Ikke helt fornøyd med bildene i reportasjen selv (mildt sagt) men men :D Må roe ned perfeksjonisten i meg ;)

    SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar til meg:)
"Gode ord er bedre enn gull"

Related Posts with Thumbnails