torsdag 18. juli 2013

Sommer i nord

I år som i fjor ble årets sommerferie tilbragt på hytta i nord. I år ble sommerferien innviet med hyggelig besøk. Fotograf Ingun og journalist Elisabeth fra magasinet Hytteliv kom en formiddag på besøk på hytta vår. Resultatet av besøket vil bli en reportasje i magasinet, uvisst når den kommer på trykk, men muligens til neste år en gang. Må si jeg ble veldig overrasket da redaktøren for Hytteliv tok kontakt med meg for å høre om Hytteliv kunne komme på besøk. Besøk på hytta mi? En liten spartansk hytte i nord, uten designmøbler og det flotteste porselen? Må si at det var med skrekkblandet fryd at jeg takket ja til besøket. Prestasjonsangsten for ikke å ha en hytte som innfrir lesernes forventninger til reportasje var til å ta og føle på - men etter litt vurderinger kom jeg fram til at hytta i nord er som den er - liten, koselig, god atmosfære, gode minner, gamle ting og tang som for meg har stor affeksjonsverdi, og ikke minst - et kjærkommet pusterom fra hverdagens kjas og mas. Håper og tror at Ingun og Elisabeth klarer å formidle dette gjennom bilder og tekst :)


Hytta er knappe 36 m2. Et påbygg på ca 15m2 er under planlegging. Dette skal inneholde inngangsparti, 
bad og toalett. Skal blir godt med ekstra plass til ytterklær og sko.


Min mors gamle tallerkenhylle har fått seg et strøk maling i fargen "retroblå". Tallerkener fra Turi Design pryder tallerkenhylla.


Nytt av året er den gamle mel/sukker- hyllen i en herlig lyseblå farge. Hylla har alltid stått i hytta, men jeg måtte ta en skikkelig overhaling på den før den kunne henges opp igjen.


Kaffekopper fra Stafforshire. De brune koppene solgte min far på bensinstasjonen han drev en gang på 70-tallet.
Lillefrøken hjelper til å tilberede middag til hyttegjestene våre.


Sommer er: late dager i sofaen på hytta :)


I sommer ble et lagerrom i uthuset omgjort til gjesterom. Veggene ble beiset i fargen drivved. Hylla og pinnestolen under har fått et strøk maling med fargen retroblå.Herlige hytta vår som jeg er så utrolig glad i. Synd at det er så mange mil mellom oss........

2 kommentarer:

 1. Så gøy å ha slikt besøk! :) Blir spennende å se reportasjen når den kommer på trykk. Vi hadde og besøk av Ingunn og Elisabet på Mattisheimen i slutten av juni. Veldig hyggelig! Hytteliv har jo veldig sesongbaserte reportasjer, så jeg tror ikke de kommer på trykk før til neste sommer ...

  Fine bilder du viser! Koselig hytte dere har :)

  Nyt dagene her i nord. Fra tirsdag kommer godværet (om dere ikke er reist da ...).

  Renate

  SvarSlett
 2. Og nå så jeg at du hadde lagt inn en kommentar hos meg for ei tid tilbake, om akkurat dette ... :D

  Renate

  SvarSlett

Tusen takk for at du tok deg tid til å legge igjen en kommentar til meg:)
"Gode ord er bedre enn gull"

Related Posts with Thumbnails